Axe Throwing Veghel organiseert de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Axe Throwing.
Axe Throwing Veghel organiseert de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Axe Throwing. Foto: Jan_Ebbenn

Nederlands kampioenschap ‘Axe Throwing’ in Veghel

Algemeen 848 keer gelezen

VEGHEL | Na Amerikaanse kampioenschappen heeft nu ook Nederland een kampioenschap in bijlwerpen. Axe Throwing Veghel organiseert de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Axe Throwing. Op 12 januari starten de voorrondes waarin jij je plek kan veroveren voor de finale op 19 januari.

"De belangstelling voor bijlwerpen in Nederland is groot ", aldus Roel Kouwenberg, mede-eigenaar Axe Throwing Veghel. Daarom besloten zij dat er een heus NK moest komen. Een samenwerking met Real Axe Throwing Utrecht lag voor de hand. Samen organiseren ze de eerste landelijke kampioenschappen in bijlwerpen.

Axe Throwing
Axe Throwing vindt zijn oorsprong in Amerika waarbij het zaak is om de bijl met precisie in het doel te werpen. Deze sport wordt al enkele jaren bekroond met een Amerikaans kampioenschap. Inmiddels is Axe Throwing overgewaaid naar Nederland en vergaart het steeds meer bekendheid. "Deelnemers zijn zo enthousiast over de sport, dat we al snel de vraag kregen of er ook een Nederlands kampioenschap in Nederland bestaat. Dat was er nog niet en vandaar dat we contact hebben gezocht met onze collega's uit Utrecht. Zodoende is het NK Axe Throwing geboren; een unicum in Nederland", vertelt Roel Kouwenberg, mede-eigenaar Axe Throwing Veghel.

Nederlands kampioen
Binnenkort mag er iemand zich een jaar lang Nederlands kampioen Axe Throwing noemen. Er is een prijzenpot van maar liefst 1750 euro te winnen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.nkaxethrowing.nl. De voorrondes zijn op 12 januari bij Axe Throwing Veghel en Real Axe Throwing Utrecht. De finale is op 19 januari in Veghel.

Uit de krant