Voor het tweede jaar op rij gaat op vrijdag 1 en zaterdag 2 november het Keldonkse Heel Keldonk Kookt van start.
Voor het tweede jaar op rij gaat op vrijdag 1 en zaterdag 2 november het Keldonkse Heel Keldonk Kookt van start.

Twee dagen lang Heel Keldonk Kookt

Algemeen 389 keer gelezen

KELDONK | Voor het tweede jaar op rij gaat op vrijdag 1 en zaterdag 2 november het Keldonkse Heel Keldonk Kookt van start. Liep vorig jaar Keldonk al warm, dit jaar wordt het kookpunt echt bereikt. Maar liefst 23 koks gaan zich inzetten voor 143 gasten. Dat betekent dat elke kok gemiddeld iets meer dan zes gasten op bezoek krijgt.

Heel Keldonk Kookt wordt mogelijk gemaakt door Zorg en Welzijn Keldonk en het NJR. Het NJR is de springplank van de nieuwe generatie en jongeren kunnen bij 'Ik ben geweldig' een plan indienen waarvoor ze een geldbedrag van maximaal 1000 euro kunnen ontvangen.

Jongeren
Meike van Zutphen heeft het plan Heel Keldonk Kookt ingediend en een geldbedrag toegewezen gekregen om samen met Zorg en Welzijn Keldonk Heel Keldonk Kookt te organiseren. Doel van Meike is om meer jongeren bij dit project te betrekken en hen kennis te laten maken met Ik Ben Geweldig. Deelname is daarom dan ook gratis dankzij het NJR en Zorg en Welzijn Keldonk.

Mooie gesprekken
Bij Heel Keldonk Kookt gaat het om verbindingen leggen tussen mensen. Vaak wordt gedacht dat het alleen voor mensen is die wat vaker alleen thuis zijn of minder contact hebben met de bewoners in Keldonk. De werkgroep Heel Keldonk Kookt trekt het breder en daarom nodigt de werkgroep iedereen in Keldonk uit - van jong tot oud - om deel te nemen aan dit evenement. Iedereen kon zich aanmelden als kok of als gast. "Toch zien we als werkgroep wat terughoudendheid. Maar daar waar nodig zijn we als werkgroep en Zorg en Welzijn Keldonk mensen persoonlijk gaan benaderen en zie je de schroom toch wegsmelten. Het mooie van Heel Keldonk kookt is dat je onder het eten mooie gesprekken kan voeren met mensen die je normaal eigenlijk nooit aan tafel hebt. Je leert mensen op een andere manier kennen en dat verbroedert. Mooi is ook dat dit jaar meerdere jongeren koken. En stiekem hopen we dat er ook door het jaar heen aandacht blijft voor elkaar", zo laat de werkgroep weten.

Genieten
Inmiddels hebben de koks een brief ontvangen met informatie over de dag waarop zij koken, alsmede de uitnodigingen voor de gasten die ze persoonlijk bij hun gasten bezorgen. Op 1 en 2 november kunnen koks hun boodschappentas ophalen van 9.30 tot 11.00 uur in 't Span. Hierin zitten de ingrediënten en recepten voor het bereiden van het diner. Maar koks mogen ook hun eigen creativiteit erop los laten en zijn niet gebonden aan hetgeen ze krijgen aangereikt. "Heel Keldonk Kookt is laagdrempelig, maar als iemand er een hoogstandje van wil maken prijzen wij dat alleen maar. Doe waar je goed in bent en laat anderen genieten", besluit de werkgroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant