Theatercafé over Maarten van Roozendaal
Theatercafé over Maarten van Roozendaal Foto: Afbeelding kan vrij van rechten worden gebruikt

Theatereditie Luistercafé brengt eerbetoon aan Maarten van Roozendaal

vrijdag 2 juni 2023 20:00 tot 22:30

VEGHEL – Op vrijdag 2 juni om 20.30 uur wordt in de Apotheek aan de Noordkade de derde Theatereditie van het Luistercafé georganiseerd. Deze special staat in het teken van Maarten van Roozendaal. De Theatereditie is een Blauwe Kei-productie in samenwerking met de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en Cultuur Haven Veghel.

In 2023 is het tien jaar geleden dat dichter en zanger Maarten van Roozendaal op 51-jarige leeftijd overleed. Hij geldt als een van de grootste schrijvers en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. In 1994 wint Van Roozendaal het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met zijn twintig theaterprogramma’s en tien cd’s maakt hij naam als de Nederlandse Jacques Brel, Randy Newman en Tom Waits. Hij valt ook vaak in de prijzen. Zo krijgt hij de Annie M.G. Schmidt-prijs voor Red Mij Niet, het beste theaterlied van 2000. In 2008 wint hij de Poelifinario: de prijs voor het beste cabaretprogramma van het jaar. En nog altijd is hij bijzonder populair, met name bij studenten van theateropleidingen en conservatoria die zijn werk graag vertolken.

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek en verhalen

Teun Beurkens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor de theateredities van het Luistercafé hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliothecaris Sonja van den Heuvel duiken zij dit keer in het leven en repertoire van Maarten van Roozendaal en schetsen daarmee een prachtig portret.

Tickets

De gratis tickets voor de Theateredities zijn verkrijgbaar via de website van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, www.blauwekei.nl/luistercafe, via de website van de Bibliotheek www.nobb.nl/activiteiten en bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Locatie