De Ierse folkband Jigsaw
De Ierse folkband Jigsaw Foto: Rechtenvrij

KENNISMAKER JIGSAW WEET ALLES OVER IERSE FOLK, of bijna…

dinsdag 6 december 2022 19:00 t/m 21:00

VEGHEL -  Wat is Ierse folk, hoe heeft deze muziekstijl zich over de wereld verspreid en waarom heet Jigsaw Jigsaw? Op al deze vragen heeft deze Ierse folkband uit, jawel, Veghel een muzikaal antwoord.

Echte voeling met Ierse Folk krijg je natuurlijk het beste ter plekke, in een gezellige pub in het groene Ierland. Of nog beter, in Dublin. Omdat dit qua kosten en organisatie wat ingewikkeld ligt, hebben we een ander plan. Kom op 6 december gezellig naar de Bibliotheek Veghel. Daar brengt de folkband Jigsaw je helemaal in Ierse sferen, en dat lukt ook zonder Guiness. De bevlogen muzikanten vertellen je alles over jigs en reels, oude en nieuwe songs en de oorsprong van deze muziekstijl. En hoe kan je nou beter kennismaken met deze muziek dan door ernaar te luisteren?

KennisMakers
De Bibliotheek is de plek bij uitstek om kennis te delen. Over boeken of literatuur. Natuurlijk is er ook een podium voor hele praktische of technische kennis. De Bibliotheek heeft alleen niet alle competenties direct in huis en daar komen vrijwilligers om de hoek kijken. Want bij KennisMakers krijgen zij een podium om hun kunde gratis te delen. 


Toegang
KennisMaker Jigsaw is de derde in deze serie. De lezing vindt plaats op dinsdag 6 december. We starten om 19.00 uur in de Bibliotheek Veghel. De toegang is gratis maar wel graag vooraf aanmelden via www.nobb.nl/activiteiten. 


Tot KennisMakers!

Locatie