Afbeelding

Geel-Zwart Dames 1 verliest in doelpuntrijk duel van Oss Dames 1

Overige sport 276 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 kwam afgelopen zondag, de dag na Koningsdag, in actie tegen Oss Dames 1. De Osse hockeysters staan op plek twee en bleken in een doelpuntrijk duel net iets te sterk voor de Veghelse dames.

De thuisspelende ploeg had voornamelijk balbezit en was de bovenliggende partij, maar de kansen waren voor Geel-Zwart Dames 1. Dit resulteerde ook in de openingstreffer, Anne Biemans tipt de bal na aangeven van Sammie Pulles in het Osse doel. Via een strafbal wist Oss op gelijke hoogte te komen en net voor rust kwamen ze zelfs op voorsprong. Ondanks verschillende grote kansen voor Geel-Zwart, bleef het 2-1.

Strafbal
Na rust was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Oss wist meer druk uit te oefenen op Geel-Zwart, maar echte kansen bleven uit. Via wederom een strafbal kwam Geel-Zwart op gelijke hoogte. In het laatste kwart kregen de gasten uit Veghel een enorme kans op de 2-3, maar die ging er niet in. De thuisploeg profiteerde optimaal: 3-2. Het was de wedstrijd van de strafballen, want door de tweede strafbal voor de Ossenaren werd de score uitgebreid naar 4-2. In de laatste paar minuten van de wedstrijd wist Geel-Zwart via Isa van den Tillaart de aansluitingstreffer te maken, maar verder kwamen de Veghelse hockeysters niet.

Komend weekend is Geel-Zwart Dames 1 vrij, de eerstvolgende wedstrijd is op zondag 12 mei in en tegen Wijchen