Centraal staat het historische rijksmonument van 1791 het oude raadhuis van de voormalige gemeente Erp, nu het heemhuis van Erthepe.
Centraal staat het historische rijksmonument van 1791 het oude raadhuis van de voormalige gemeente Erp, nu het heemhuis van Erthepe. Foto: Ronald Strijbosch

Afsluiting thema ‘Historisch Erp, Keldonk en Boerdonk’

Algemeen 348 keer gelezen

ERP | Na geslaagde fototentoonstellingen in Keldonk en Boerdonk is er op zaterdag 11 en zondag 12 mei een afrondende tentoonstelling. Dit is een verlengstuk van het fotoplakboek Albert Heijn dat in samenwerking met heemkundekring Erthepe is uitgegeven. Centraal staat het historische rijksmonument van 1791 het oude raadhuis van de voormalige gemeente Erp, nu het heemhuis van Erthepe.

Deze tentoonstelling bestaat uit verschillende activiteiten, zoals onder andere: Erps fotomateriaal in verschillende categorieën, compilatie van de filmavond van 16 april, beelden met dorpsgezichten en gebouwen uit historisch Erp. Ook nu wordt van de bezoekers de hulp gevraagd bij geheel of gedeeltelijk onbekende foto’s. Ook in Erp is een fotoprintservice en worden na afloop de aanwezige foto’s voor één euro per stuk aangeboden.

Op het binnenterrein van het Raadhuis staat een tentoonstelling met grote foto-banners uit de geschiedenis van Erthepe. Er worden oude ambachten uitgevoerd en veel materiaal uitgestald van vooral Erpse middenstanders. De bromfietsliefhebber kan genieten van een paar bijzondere exemplaren. Ook aan de kinderen wordt gedacht: voor hen is er een kinderhoek ingericht. En omdat het zondag 12 mei Moederdag is krijgen de aanwezige moeders een presentje aangeboden. Voldoende redenen om met je familie een bezoekje te brengen en mee te genieten van wat Erthepe je te bieden heeft. 

De tentoonstelling is op zaterdag 11 mei te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur en op zondag 12 mei van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant